Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Ziua Internaţională a Veganilor, marcată în toată lumea.

Ziua Internaţională a Veganilor

Au renunţat la alimentele preparate termic şi au o sănătate de fier. Vorbim despre persoanele care mănâncă doar produse vegetale proaspete. Veganii susţin că un asemenea regim le fortifică organismul şi îi face imuni în faţa bolilor.

În fiecare dimineaţă, veganii beau pe nemâncate suc de lămâie cu ghimbir. Această băutura detoxifică organismul.

” Pentru început, turnăm apa. Ulterior, punem o jumătate de lămâie tăiată. Şi vom pune iată atâta ghimbir. După care strecurăm”, a spus consultantul alimentaţie vegană, Lucia Gavriliţă.

Dejunul este preparat din frunze verzi, banane, lămâie şi măr. Ingredientele sunt bogate în substanţe organice care ard caloriile. În acelaşi timp, frunzele conţin clorofilă, care facilitează absorbţia oxigenului de către celule.

Pentru cină veganii pregătesc budincă din seminţe de chia, susan, migdale şi stafide. Acestea conţin mult calciu, proteine, vitamine şi minerale.

Gastroenterologii nu neagă calităţile bucătăriei vegane. Totuşi, ei recomandă o alimentaţie echilibrată.

„Oamenii care urmează regimul vegan vor avea insuficienţă de vitamine. În primul rând vitamina B12, care îmbunătăţeşte activitatea tractului gastro-intestinal. Vor duce lipsă de microelemente. Nu trebuie să uităm că aminoacizii necesari pot fi luaţi doar din proteinele de origine animală”, a informat medicul gastroenterolog, Victoria Babiţchi.

Astăzi, în lume, este marcată Ziua Internaţională a alimentaţiei vegan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.