Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Tescovina – superalimentul ce NU se aruncă!

În articolul de azi vă povestesc despre cea mai recentă descoperire. Deși știam din totdeauna că tot ce ne pune Dumnezeu la îndemână trebuie valorificat și folosit mai mult decât ne imaginăm, am urmărit zilele acestea un video care m-a determinat să scriu acest articol. E mai mult decât doar un share cu informații utile, este și experiența întregii familii și a celor ce au cerut ajutor și le-am oferit remedii.

Despre tescovină … un produs ce pare atât de banal și de cele mai multe ori aruncat la gunoi, fără să știm că ne poate oferi atâtea beneficii și atâta sănătate dacă știm să o folosim corect.

Ce este tescovina?

Este un amestec de coji, pulpă și semințe de struguri, rezultat în urma procesării strugurilor.

De 7 ori mai bogată în antioxidanți decât vinul, tescovina este de fapt preparatul medicinal principal din struguri, și nu mustul sau vinul. Conform specialiștilor, cea mai mare cantitate de resveratrol se află în coaja și semințele strugurilor (roșii sau negri), adică în tescovină. 

Resveratrol este un antioxidant cu numeroase beneficii pentru sănătate (încetinește procesul de îmbătrânire, are efect anticangerigen, protejează sănătatea sistemului cardiovascular, arterele ramânând elastice,  reglează nivelul de insulină, scade nivelul tensiunii arteriale, scade nivelul de colesterol „rău” etc.).

Resveratrolul este, potrivit specialiștilor, cel mai puternic antioxidant, considerat mai puternic de 4-5 ori decât betacarotenul, de 50 de ori decât Vitamina E și de 20 de ori decât Vitamina C, Resveratrolul are un puternic efect antiinflamator și antibacterian. Menține fermitatea pielii, elasticitatea, împiedică îmbătrânirea prematură, îmbunătățeste capacitatea memoriei, crește imunitatea organismului împotriva stresului, scade nivelul de glicemie și îmbunătățește vederea.
Astfel, deghizată într-o apariţie modestă, tescovina ne apără de boli şi echilibrează funcţiile vitale, încetinind îmbătrânirea.

Totodată, pe lângă resveratrol, semințele din tescovină conțin și ulei vegetal bogat în acizi grași nesaturați de tip Omega 3 și Omega 6, care contri­buie la mărirea colesterolului bun (HDL) și la micșorarea coles­terolului rău (LDL).

Pre­paratele pe bază de tescovină au rolul de a preveni degradarea tuturor tipurilor de celule exis­tente în corp, grăbind totodată re­generarea țesutu­rilor.

Însă, proprietățile sale miraculoase nu se opresc aici.

Ce beneficii are tescovina?
 • Tescovina previne cancerul și formarea tumorilor. Aceasta stimulează sistemul imunitar să atace celule tumorale, impiedicându-le să se dezvolte. Din acest motiv, în cazul bolnavilor de cancer, ajută organismul să elimine celulele canceroase, întărindu-le totodată pe cele sănătoase;
 • Tescovina încetinește procesul de îmbătrânire și afecţiunile ce apar la bătrânețe;
 • Este eficientă în cazul afecțiunilor cardiovas­culare (insuficiență cardiacă, nevroză cardiacă, an­gină pectorală, stări post-infarct);
 • Tescovina este benefică și în bolile cerebrale (Alz­heimer) și afecțiunile neurologice (boala Parkinson);
 • Întărește vederea, fiind indicată în boli oftalmologice ca: degenerescența macula­ră, glaucom și cataractă;
 • De asemenea, tescovina este foarte eficientă în bolile metabolice şi endocrine (diabet za­ha­rat, afecțiuni ale tiroidei, insuficiența cor­tico­su­pra­­renală), previne accidentul vascular
 • Tescovina luptă împotriva osteoporozei și reumatismului, energizează organismul, fluidizeaza sângele și previne formarea cheagurilor de sânge.
 • Tescovina uscată şi măcinată poate fi administrată şi diabeticilor, deoarece zahărul din struguri a trecut în must.
 • Tescovina este un aliat ideal pentru slabit; reduce aspectul pielii de „coajă de portocală”; susține o siluetă mai fermă și mai rafinată; este recunoscută pentru acțiunea sa anti-celulitică.

Conform oamenilor de știință, se recomandă strugurii roșii sau negri, care au un con­ținut mai ridicat de resveratrol decât strugurii albi.

Modalități de utilizare

Cea mai eficientă modalitate de utilizare este transformarea tescovinei în pulbere, un proces absolut inofensiv pentru calitățile naturale ale sale și care nu necesită foarte mult efort.

Important este să respectăm câteva reguli:

 • Să deshidratăm masa obținută la maxim 42 de grade, indicat este deshidratorul;
 • Să verificăm să fie uscat bine și destul de aerisit, dacă folosim altă metodă de deshidratare,
 • Vom transforma în pulberi tescovina, doar atunci când este uscată bine,
 • Este de preferat să păstrăm în recipiente ce țin departe umezeala.

Am creat special pentru cei ce doresc să țină bolile la distanță și să-și mențină sănătatea la cel mai înalt nivel Pulberi RAW cu tescovină în amestec cu alte superalimente și plante medicinale.

Acest produs este ideal pentru întărirea imunității, antitumoral, adjuvant în diverse tratamente tradiționale.

Înainte de consum, este bine să consultați un specialist, sunt aici și vă pot ajuta oricând 🙂

Lucia Gavrilita

Expert în nutriție vie, Certificată Internațional

Telefon de contact: 079 77 55 11

Sănătatea este o alegere, alege să fii sănătos!

Surse pentru acest articol:

https://www.stiripesurse.ro/tescovina-un-medicament-natural-revolutionar-antiimbatranire_947600.html

https://sfatnaturist.ro/tescovina-un-adevarat-elixir-al-sanatatii-extras-din-ramasitele-vinului/

https://topremediinaturiste.ro/cu-doar-3-lingurite-pe-zi-de-tescovina-putem-combate-7-afectiuni-grave/

https://www.doctorulzilei.ro/tescovina-medicament-natural-revolutionar-antiimbatranire/

https://www.sanatateafemeilor.ro/2018/05/07/tinctura-de-tescovina-cancer/

http://www.sfatulbatranilor.ro/threads/16250-Despre-tescovina