Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Smoothie – cea mai ușoară cale către un păr sănătos și strălucitor

Multe femei se plâng de sănătatea părului lor, pe motiv că ar fi fragil, despicat la capete, plin de mătreață sau distrus de vopsea. Vina, în această situație, o are nu doar șamponul nepotrivit, vopsitul sau utilizarea frecventă a dispozitivelor de uscat părul, ci și alimentația necorespunzătoare. Or, doar anumite substanțe nutritive ajută la prevenirea cheliei, albirii și rigidizării firului de păr. Mai mult chiar, o alimentație corectă stimulează creșterea părului, îi îmbunătățește strălucirea și textura.

dieta-pentru-un-par-sanatos-si-stralucitor

Ceea ce vreau să vă propun eu în acest articol sunt câteva rețete de smoothie gândite special pentru frumusețea părului. Ele câștigă teren în fața alimentelor consumate separat, din motiv că au, din start, elaborate combinații perfecte de proteine, vitamine și minerale, menite să redea sănătate și strălucire oricărui tip de păr.

Prima rețetă de smoothie este pe bază de spanac – un ingredient foarte bogat în vitamine, minerale și antioxidanți care stimulează creșterea și menținerea părului des și compact. Adițional am optat și pentru portocalele bogate în vitamina C – antioxidant care ajută la întărirea firului de păr. Nu mai puțin importante sunt bananele datorită oligoelementelor, a calciului, fierului, fosforului, complexulului de vitamina B – toate acestea contribuind la regenerarea firului de păr. Celelalte ingrediente sunt complementare, dar foarte importante atât pentru sănătatea părului, cât și a organismului la general.

1/2 cană spanac

2 portocale

1 banană

1 ceașcă apă filtrată/plată/de izvor

Toate împreună mixate, fac un smoothie delicios pe care îl vor îndrăgi și copii.

скачанные файлыскачанные файлы (1)spanacglass-of-water-and-stress

A doua rețetă este cu mult mai complexă, dar și efectele consumului regulat al acestui smoothie se vor vedea la o distanță mai mică.
7 căni cu spanac tânăr
1 mână de salată verde
2 tulpini de țelină apio
1 mână de frunze de pătrunjel
1 măr
1 banană coaptă bine
2-3 linguri cu zeamă de lămâie
1 cană și jumătate cu apă plată.
Trecut prin blender și consumat imediat, acest smoothie va acționa pozitiv nu doar asupra părului, dar și a întregului organism.

3b16f8729da1d35b55c49df869679d6e

A treia rețetă. Un alt ingredient cu un efect senzaţional asupra sănătăţii părului sunt seminţele de chia. Ele asigură proteine uşor de digerat şi conțin un plus de grăsimi sănătoase, fibre, vitamine şi minerale care contribuie la însănătoşirea părului, redându-i astfel strălucirea şi o ţinută bună.
1 cană şi jumătate de apă
2 linguri cu seminţe de chia
7 căni cu spanac proaspăt
1 mână de salată verde
2 beţe de ţelină apio
1 măr sau 1 pară
1 banană
2 cm de ghimbir
2 linguri cu zeamă de lămâie.

unghii-sanatoase

Cea de-a patra și ultima rețetă de smoothie conține o cantitate impunătoare de vitamina A, pe care o găsim în cartofii dulci. Apropo, aceste legume conțin mai multă vitamina A decât morcovii sau varza kale. La ce este bună această vitamină? La normalizarea scalpului și stimularea creșterii părului.
1-2 banane
1 cartof dulce copt
10 frunze de nap sau orice alt tip de frunze comestibile
1 măr
4 cubulețe de gheață
O cană de apă plată sau suc presat la rece din fructul preferat.
Toate ingredientele se mixează cu ajutorul unui blender. Smoothie-ul obținut se consumă imediat.
Toate aceste patru rețete sunt minunate, și au fost deja testate de clienții noștri fideli. Dacă sunteți înteresați să cunoașteți mai multă informație despre cum se prepară un smoothie și care sunt avantajele consumului lui asupra organismului și să primiți consultații de la un specialist în nutriție, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 079 77 55 11 sau să vă înregistrați aici http://detox.sanatateinverdeviu.md/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.