Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Sfaturi pentru perioada de pandemie

Foarte multe probleme de sănătate pornesc de la surplusul de țesut adipos. Chiar și timpul pe care îl trăim zilele astea scot în evidență faptul că cei care au surplus de grăsime se isprăvesc mai greu cu virușii și problemele de sănătate. De ce oare?

Majoritatea „străinilor” organismului uman (ciuperci, paraziți, etc) se hrănesc cu zahăr (carbohidrați). Exact așa se întâmplă și în cazul virușilor. Pentru ca acestea să se înmulțească și să prindă forță, au nevoie de carbohidrați, iar surplusul de insulină face dificilă activitatea sistemului imunitar.
?Suntem sfătuiți intens să purtăm măști și mănuși, ceea ce nu este neapărat rău, dar cu siguranță este insuficient.


Trebuie de făcut și ceva în plus și anume – să nu-i permitem virusului să-și facă culcuș în organismul nostru și în plus să întărim sistemul imunitar ca să îl distrugă și să-l scoată cât mai repede afară.


?Deci, unul din cele mai importante sfaturi ale zilelor noastre ar fi să NU MAI CONSUMĂM ZAHARURI.
Ce sunt ZAHARURILE? Toate băuturile carbogazoase, sucurile din pachete (chiar dacă scrie pe cutie că este natural), produsele de patiserie, bomboane, ciocolate, chips-urile, etc.
Zahărul poate fi găsit chiar și în produsele sărate, folosit ca potențator de gust.
?Organismul uman are nevoie de cantități mici de carbohidrați pentru a funcționa, carbohidrați pe care îi putem lua din alimentația naturală. Atunci când consumăm zaharuri concentrate din produsele de mai sus, acestea sunt transformate de către insulina în grăsime și depozitate. Așa ne trezim să vedem cu fiecare an ce trece cifre tot mai mari la cântar, iar garderoba să trebuiască reînnoită mai des decât ne-am dori.


În concluzie:


1️⃣ Sfatul nr 1!!! – Evitați zahărul concentrat sub orice formă ar fi, mai ales în această perioadă!!!
2️⃣ Nu mai e secret că în urma autopsiilor cadavrelor persoanelor decedate de Covid- 19 s-a demonstrat faptul că noul virus provoacă formarea chiagurilor sangvine, iar tratamentele cu anticuagulante sunt foarte eficiente. Deși la început nu de puține ori USTUROIUL a fost luat în derâdere, acum ramâne tot în capul mesei. Usturoiul este considerat și antiviral, dar și un anticuagulant puternic, asa că prelungiți să-l consumați cu încredere, mai ales că acum purtați și masca, iar celor care nu le place mirosul – țin distanța socială ?
3️⃣ Alimentați-vă corect pentru a ține sub control greutatea. Surplusul de greutate vă aduce surplus de greutate continuu și trebuie să decidem să ne oprim din această hibernare și indiferență.
E timpul să acționăm! Dacă aveți nevoie de ajutor, vă sunt alături! 

Cam astea au fost sfaturile pentru ziua de azi.
Informați-vă pentru a fi liberi!
Alegeți SĂNĂTATEA pentru a vă elibera de frică!