Rețeta Sosului verde de spanac este una foarte simplă și ușor de preparat. Pentru aceasta avem nevoie de doar câteva ingrediente și un blender bun.
Ingrediente:
- 50 g seminte de dovleac hidratat;
- un mănunchi de spanac;
- 2-3 căţei de usturoi,
- 2-3 linguri fulgi de drojdie inactivă;
- 3-4 linguriţe de sare de himalaia;
- 0,5 l apă plată;
- Câteva frunze de busuioc (cimbru sau oregano).
Mod de preparare:
Se mixează toate ingredientele la turații maxime timp de 1,5 min. până obţinem o masă omogenă. Se serveşte cu legume tăiate pai, în salate sau cu pâine din făină integrală.
Puteți prepara această rețetă simplă atât pentru mesele de sărbătoare, cât și în fiecare zi, spanacul fiind una din cele mai îndrăgite plante datorită gustului neutru, dar și datorită proprietăților pe care le are pentru sănătatea noastră:
– detoxifiere
– aport de clorofilă
– sursă importantă de acid folic
– activator al secrețiilor pancreatice etc.
Conform studiului Asociaţiei Pro Consumatori din România sosurile din fast-food-uri şi din magazine sunt soluţii chimice!
De exemplu, specialiştii APC au descoperit:
- sos de usturoi cu 1% usturoi deshidratat şi 7 substanţe chimice;
- sos barbeque cu aromă de afumatură şi 10 linguriţe de zahăr;
- sos pentru grătar cu aromă de fum şi 8 linguriţe de zahăr;
- sos de peşte cu o pătrime sare;
- sos de maioneză cu 11 aditivi alimentari.
Conform aceluiaşi studiu, specialiştii APC au ajuns la concluzia că opt din zece sosuri de maioneză conţin chiar şi 11 substanţe chimice!
Consumul de durată a sosurilor din comerț pot duce la boli grave!
Urmăriți rețeta integrală în video-ul de mai jos și nu uitați să distribuiți și prietenilor să vadă această rețetă: