Rețetele din leurdă ne bucură papilele gustative doar în primele săptămâni de primăvară!
Combinați-le cu nuci, semințe, avocado, urzici, astfel vă bucurați de niște rețete sănătoase și numai bune pentru perioada Postului Mare.
În rețeta de azi combinăm leurda cu urzicile – ambele fiind vestitorii primăverii!
Ingrediente:
- 10 fire de leurdă poaspătă
- 50-100 g urzici
- un avocado
- 2 linguri suc de lămâie
- o cană sau 300 g nuci hidratate
- o linguriță sare neiodată
- *Atunci când nu mai este sezonul leurdei, putem folosi usturoiul în locul ei!
Urmăriți rețeta integrală în video-ul de mai jos și distribuiți mai departe:
LEURDA este cunoscută ca remediu natural!
În 100 de grame de leurdă se găsesc 19 calorii și 2,2 grame de fibre, fiind recomandată persoanelor care se află la dietă. Totodată, leurda conține vitamina C(150 mg la 100 de grame), cât și calciu (76 mg la 100 de grame), magneziu (22 mg la 100 de grame), potasiu (336 mg la 100 de grame) și sulf (61 mg la 100 de grame). Ca să nu își piardă valoarea nutrițională, cel mai bine este să fie consumată proaspătă, având un rol detoxifiant.
Este leacul din lunile de primăvară pe care natura îl oferă organismului pentru a se curăța de toxine și a întări sistemul imunitar. Datorita proprietăților antivirale și antibiotice și a conținutului de alicină (substanță care se mai găsește și în usturoi și ceapă), leurda se comportă ca un antibiotic. Astfel, grăbește vindecarea virozei, gripei, răcelii și a amigdalitei. Ajută și la stimularea sistemului imunitar, fiindcă abundă în minerale și vitamine.
Substanțele active din frunzele leurdei ajută organismul să produca anumite enzime care reglează tensiunea arterială.
URZICA face parte din categoria plantelor care ”schimbă sângele”!
Consumate primăvara, după o iarnă în care organismul uman a fost privat de multe dintre substanţele nutritive importante pentru sănătate, urzicile fac minuni. Sunt unele dintre cele mai bogate plante în substanţe cu efecte benefice uimitoare asupra organismului uman. Ajută la detoxifierea organismului, luptă cu anemia, sporesc energia, au proprietăţi analgezice, sunt bogate în fier şi magneziu, luptă împotriva bacteriilor.
URZICA este un diuretic. Ajută corpul să elimine acidul uric și bacteriile care cauzează infecții ale tractului urinar și pietrele de rinichi. Totodată, poate scădea tensiunea și ușura sindromul premenstrual. Urzica conţine substanţe proteice şi glucidice, steroli, ulei volatil, acid acetic, acid formic, vitaminele A, B2, C şi K, sãruri minerale. Consumul de urzici ajută la întărirea sistemului imunitar.
Să fim sănătoși este o alegere, alegeți să fiți sănătoși!
Rețetele precedente urmăriți-le aici