Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Rețetă – lapte integral de nuci sau semințe

Lapte (integral) de nuci sau semințe

Dacă vreți să-i oferiți copilului vostru un lapte plin de grăsimi sănătoase, vitamine și alte substanțe nutritive, vă recomandăm lapte de nuci sau semințe. În rețeta de azi noi am folosit nucile.

Ingrediente

Paşii necesari preparării:

  1. Într-un castron se pun la înmuiat nucile și se lasă peste noapte. Dimineața se aruncă apa în care au stat și se mai spală încă odată.
  2. Nucile si indulcitorul se pun într-un blender împreună cu apa și se macină 1-1,5 minute.
  3. Cu ajutorul unui tifon pus în 2 sau 3 straturi strecurați amestecul și storceți foarte bine.Nucile rămase în tifon pot fi păstrate într-un borcan la frigider și consumate cu cereale, biscuiți sau cu orice altă gustare. Eu prepar din ele budinca de chia.
  4. Laptele se păstrează la frigider într-un recipient de sticlă pentru 2 sau 3 zile. Poate fi servit cald (temperatura să fie de maxim 40 grade Celsius) sau rece.

Note:
1. Dacă doriți să obțineți un gust mai intens și o textură mai densă a acestui lapte fie măriți cantitatea de semințe, fie micșorați cantitatea de apă.
2. Puteți aplica această rețetă și pentru alte tipuri de semințe sau nuci.
4. Pt un gust mai deosebit puteți folosi carob.

Fiecare specie de mamifer produce lapte pentru proprii copii, iar continutul de proteine, grasimi, carbohidrati si minerale este specific pentru a asigura nutriția optimă pentru un copil al acestei specii particulare. Laptele de la un elefant, tigru, leu de mare și vacă sunt fiecare diferite, iar toate acestea sunt diferite de laptele uman.

Cand ne gandim la aceasta, problemele de sanatate asociate cu consumul de lapte si produse lactate de la alte specii nu ar trebui sa vina ca nici o surpriza. Nu exista alte specii care consuma lapte regulat dupa perioada de intarcare si cu siguranta nu de la o alta specie.

Lactatele sunt o sursa semnificativă de expunere la hormoni feminini. Laptele de vacă din comerț conține mari cantități de estrogen și progesteron, ceea ce este îngrijorător…

Chiar și produsele din lapte ce sunt etichetate ca fiind “organice” sau “fără hormoni adăugați” conțin de obicei cantități mari din acești hormoni problematici, ce sunt în mod natural secretați de vaci (chiar dacă acelor vaci nu li s-au dat hormoni adiționali pentru scopul etichetei).

Cazeina din lactate = risc mărit de dezvoltare a cancerulu

Cazeina este proteina principală din lactate și studiile au arătat că aceasta facilitează creșterea și dezvoltarea cancerului.

Laptele obținut din nuci sau semințe este cea mai sănătoasa cale de avea, totuși, posibilitatea de a consuma un lapte bun si de calitate, astfel evitând consumul produselor lactate.

Urmăriți rețeta integrală în video-ul de mai jos și nu uitați să distribuiți prietenilor!

Sănătatea este o alegere, alege să fii sănătos!