Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Postul și alimentația corectă

Postul este unul din cele mai folositoare leacuri pentru sufletul și trupul omului și este vechi de când lumea. În Geneză se arată că Dumnezeu le-a poruncit primilor oameni să postească, adică să nu se atingă de roadele unui anumit pom – pomul cunoștinței binelui și răului.
Domnul Isus a postit 40 de zile și 40 de nopți când a fost pe pământ, arătându-ne un exemplu viu de curățire fizică și spirituală.

Postul este o faptă de virtute, o întărire a voinței și disciplinei.

Supraalimentarea, Sedentarismul și Suprasolicitarea – cele trei „S”-uri care ne afectează sănătatea atât fizică, emoțională, cât și spirituală, astăzi mai mult ca oricând. Postul trebuie să ne stimuleze să ne corectăm nu doar alimentația, ci întregul nostru stil de viață. Este important să ne hrănim sănătos, atât cu alimente, informație, împăcare cu sine cât și cu odihnă și temperanță în toate. Postul ne ajută să scăpăm de tot ce înseamnă exces sau dezechilibru. Când postim, nu doar trupul se curăță, ci și sufletul și gândurile.

Postul este o consacrare. Adică „mă pun de-oparte pentru Dumnezeu. Vreau să înțeleg ce vrea El să-mi vorbească. Vreau să-mi curăț gândurile pentru ca să pot să aud vocea Lui Dumnezeu.”

Cei care se tem să postească trebuie să știe că, din punct de vedere biologic, trupul reacționează mai bine la mai puțin decât la mai mult. Cele mai multe boli actuale au la bază supraalimentarea/îmbuibarea, mâncarea aproape continuă, fără pauze. Iar alimentele pe care le găsim astăzi în magazine sunt atât de procesate și pline de aditivi și conservanți încât e dificil să o încadrăm în lista alimentelor, de cele mai multe ori făcînd mai multe daune sănătății.

Postul este parte a protocolului de însănătoșire pentru  aproape toate problemele de sănătate, dar să nu așteptăm să le avem. Este mult mai simplu de ținut post când suntem sănătoși, astfel prevenind eventuale probleme de sănătate pe viitor.

Se cunosc mai multe tipuri de post, iar în acest articol voi menționa câteva dintre ele.

Postul lui Daniel. Cînd se consumă doar vegetale. Acest post este foarte simplu de ținut și în ajutor ne poate veni programul de detoxifiere cu smoothie verde, care ne rezolvă alimentația pentru o perioadă de 14 zile. Citiți aici mai mult.

La fel în acest concept se incadreaza și Programul Imunizare și Alcalenizare 21/21, care ne va ajuta să parcurgem un drum chiar mai lung din perioada Postului de Paști – 21 de zile. Citiți aici mai mult.

Postul doar cu lichide/sucuri (fără fibră) la fel este un mod de detoxifiere foarte eficient. Tot în acest concept se include și Postul Prin Abținere Alimentară (PAA). Am elaborat un curs cu 7 video-uri și mai multă informație PDF care ghidează persoana pas cu pas pentru a parcurge acest drum corect și fără daune sănătății sale. Dacă doriți să implementați un așa program accesați acest link.

Toate aceste tipuri de post se incadreaza in conceptul de Post Intermitent care ne ajuta să ne educăm voința, disciplina alimentară și ne conferă o stare de bine complicat de descris în cuvinte. Mai multă informației veți găsi abonându-vă la Programul gratuit ”Totul despre Post Intermitent”, accesind acest link.

Nu uitați că puteți beneficia de o consultație gratuită de 15 minute, înregistrându-vă aici.

Sănătatea este o alegere, alege să fii sănătos! Iar eu, Lucia Gavriliță îți voi fi alături în alegerile tale!

Surse: https://lataifas.ro/religii-si-credinte/148657/postul-intra-in-cura-de-insanatosire-a-tuturor-bolilor/

https://www.pukkafood.ro/info/11-detoxifierea-spirituala?fbclid=IwAR2F4khs88wzRrn7L4KqBf3QaG7ErxhZYsaK3Ea-duKOm5nOju0xChwELQo