Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Întrebări Frecvente

Tot mai des aud vorbindu-se de importanta clorofilei. La ce ajută? De unde o putem lua și cum să o consumăm? 

Clorofila, substanța prezentă în frunzele verzi pe care le folosim în preparea smoothie-urilor, are mai multe beneficii decât ne putem imagina: combate cancerul, are acţiune antiinflamatoare şi antioxidantă, ajută la eliminarea metalelor grele, combate respiraţia urât mirositoare, întăreşte imunitatea, curăţă ficatul de intoxicaţia cu medicamente sau cu alcool, și aici lista poate continua.  La preparea smoothie-urilor poate fi folosită orice frunză verde inclusiv frunzele plantelor sălbatice cum ar fi: pătrunjel, țelină, leuștean, măcriș, morcov, sfeclă roz și galbenă, ridiche, spanac, salată, stevie, dar și urzică, păpădie, iarbă grasă, coada calului, pătlagină, brusture, trifoi, lucernă, troscotul, napul (topinambur), știrul etc.  Mai multe detalii despre importanța clorofilei pentru organismul uman puteți citi accesând următorul link:

Clorofila – 10 beneficii obținute în 10 zile