Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Detoxifierea organismului – o necesitate în perioada sărbătorilor

 Cum ne dăm seama că avem nevoie de detoxifiere și de ce avem nevoie de curățarea organismului? 

Marva Oganean- recunoscută nutriționistă din zona post sovietică, medic de profesie spunea: „Nu există boli. Există diverse etape de toxicitate ale organismului”. Organismul are un sistem propriu de detoxifiere (ficatul, colonul, plămânii, rinichii, limfa, pielea) bine pus la punct prin care se poate detoxifia singur fără intervenții suplimentare. Acesta se poate apăra de substanţele toxice, învăluindu-le în mucus sau grăsime şi împiedicându-le să producă efecte imunitare adverse, dar această reacţie funcţionează doar temporar. După un timp, toxinele vor invada fluxul sangvin şi vor penetra membranele celulare, tulburând funcţia metabolică, producând distrugeri ale ţesuturilor. În depozitele de grăsimi ale organismului sunt stocate substanţe străine şi toxine până la patru-cinci kilograme de reziduuri toxice, care produc un mucus nesănătos. De aici apar oboseala, tulburările digestive, durerile de cap, dureri ale încheieturilor, respiraţie urât mirositoare, alergii, constipaţie, unghii fragile, erupţii ale pielii, memorie slabă, depresie, insomnie, greutate excesivă.

Tocmai din acest motiv unele protocoale de însănătoșire a organismului încep cu etapa de curățare sau detoxifiere al organismului.

După detoxifiere, starea generală, atât fizică cât și mentală va fi îmbunătățită, tranzitul intestinal va fi reglat, calitatea somnului va crește surprinzător, pielea se va curăța, ficatul, rinichii precum și celelalte organe responsabile de detoxifiere  își vor îndeplini funcțiile la adevărata capacitate.

Toate acestea fac ca imunitatea organismului să crească, acesta fiind, cu siguranță, cel mai important beneficiu adus sănătății. Pe de altă parte, kilogramele acumulate în plus, vor fi implicit pierdute, iar inestetica celulită se va diminua.

 Este important de menționat că nu ar trebui de confundat cura de detoxifiere cu cea de slăbire, deși pierdem în greutate aceasta se întâmplă datorită faptului că toxinele care erau depozitate pleacă și se îmbunătățește funcția metabolică a organismului. Este foarte important să avem mese la ore fixe, fără a sări peste ele și fără a avea senzația de foame.

Diet and Healthy life Concept. Green apple and Weight scale measure tap with fresh vegetable and sport equipment for women diet slimming

Detoxifierea este menită să acorde un timp de răgaz aparatului digestiv, să stimuleze activitatea ficatului, a splinei și a bilei. Prin urmare, daca te simți obosită, ai o stare generală proastă și nu ai energie, trebuie să renunți la toate alimentele care îți “agresează” ficatul și organismul în general. Este foarte bine să eviți consumul de cafea, zahăr, băuturi carbogazoase, carne, grăsimi saturate, pâine și paste făinoase. Aceste alimente suprasolicită ficatul și sistemul digestiv și te fac să te simți obosit/ă.

Ce metode de detoxifiere există?

Se cunosc mai multe metode de detoxifiere dar e foarte important să decidem care din obiceiurile învățate pe parcursul unui regim pot fi păstrate și transformate în obiceiuri de viață. Altfel ne vom bucura de rezultate doar pe parcursul regimului și imediat ce revenim la vechile obiceiuri, revenim și la vechile probleme. Organismul nostru se simte nespus de fericit atunci când alegerile sunt luate în favoarea lui.

Programul de detoxifiere cu smoothie verde (clorofilă)

este un concept absolut revoluționar pentru Republica Moldova, rezultat în urma studiilor din cadrul Institutului Hippocrates-SUA, a consultărilor cu promotorii alimentației vii recunoscuți la nivel mondial așa ca David Wolfe, Victoria Boutenco și conform principiilor promovate de Radu Valeriu Pop – Dr. nutriționist recunoscut în România.

Smoothie verde este o băutură delicioasă, și este compus din frunze verzi 70%-80% și alte ingrediente, listate mai jos, clorofila fiind de fapt ingredientul principal al acestui produs:

frunze verzi: pătrunjel, țelină, spanac, stevie, măcriș, morcovi, sveclă, ridiche, rucola, căpșuni, borago, etc.

frunzele plantelor sălbatice: urzica, păpădia, iarba grasă, tătăneasa, pătlagina, topinamburul, trifoi, lucernă, etc.

fructele (semidulci sau acre) sunt folosite doar pentru a-i conferi produsului un gust plăcut de consumat. De obicei se folosesc fructe de sezon, crescute natural sau ecologice. În cazul fructelor importate, acestea trec printr-un proces de ”curățare” cu folosirea apei Kangen cu PH de 11,5.

superalimente (spirulina, chlorella, maca, maceșe, turmeric, polen, cătina alba, etc). Superalimentele folosite sunt bio/eco și, ori de câte ori este posibil – deshidratate sub 40 grade C.

Clorofila din frunze este cel mai puternic catalizator și este responsabilă de oxigenarea celulelor, fapt care le face rezistente la miile de lovituri zilnice din partea radicalilor liberi. Clorofila este considerată a fi lichidul vieții și are o imensă listă de proprietăți benefice corpului omenesc. Amestecul de frunze și fructe, preparat fără contactul cu aerul (anaerob) face ca produsul să aibă un termen de păstrare mult mai îndelungat față de alte produse în același timp păstrându-și nutrienții intacți pe parcursul a mai multor zile. Este un produs semi-digerat astfel făcând ca absorbția de vitamine și minerale să fie mai eficientă, digestia mai bună în comparație cu oricare ar fi combinația sau formatul în care am consuma aceleași alimente. Un astfel de Program este cea mai scurtă cale de detoxifiere a organismului fără efecte adverse, restartează sistemul metabolic, cu rezultate de lungă durată, tonifică pielea și previne îmbătrânirea țesuturilor, crește nivelul de energie și starea de bine a organismului, îmbunătățind starea generală de sănătate, asigură scăderea în greutate și modelarea corporală, ca rezultat adițional.

Abținerea alimentară sau Postul Intermitent

Postul doar cu lichide/sucuri (fără fibră) la fel este un mod de detoxifiere foarte eficient. Tot în acest concept se include și Postul Prin Abținere Alimentară (PAA). 

Această metodă de detoxifiere ne ajuta să ne educăm și voința, disciplina alimentară și ne conferă o stare de bine complicat de descris în cuvinte.

Citiți mai multe în articol

“Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebui să trăiești!”, Jim Rohn, antreprenor, autor și speaker motivațional american

Nu uita: Sănătatea este o alegere, alege să fii sănătos!

Dacă ai citit acest articol, deja ai făcut o alegere sănătoasă!

Lucia Gavrilita, Expert în nutriție vie, Certificată Internațional

Surse pentru acest articol:

http://kfit.ro/blog/cateva-lucruri-despre-detoxifierea-organismului-cand-si-de-ce-avem-nevoie-de-detoxifiere/

https://colonhelp.ro/detoxifierea-organismului-si-curatirea-intestinala/detoxifierea-organismului/metode-de-detoxifiere-detoxifiere-prin-metode-naturale/