Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Clorofila – 10 beneficii obținute în 10 zile

“Clorofila, tămăduitoarea, este puternică şi totodată blândă distrugătoare pentru microbi, dar delicată faţă de ţesuturile rănite. Modul ei de acţiune rămâne încă un secret al naturii … o adevărată magie verde.” H. E. Kirschner, medic cercetător

Clorofila, sau cum mai este numită “sângele verde”, este o sursă importantă de viață, purificare, regenerare și vindecare a ființei umane. Secretul stă ascuns în pigmentul verde cunoscut pentru prevenirea diferitor boli și afecțiuni. Astfel, o cură de zece zile cu smoothie verde în care se conține și clorofilă, aduce zece beneficii organismului:

– combate cancerul. Clorofila este asemeni unui scut de protecţie în fața substanţelor cancerigene, a toxinelor și a particulelor poluante din atmosferă. La fel, blochează în interiorul organismului răspândirea substanţelor pro-cancerigene, responsabile de alterarea ADN-ul.

– acţionează antiinflamator şi antioxidant, datorită vitaminelor A, C şi E, renumite pentru valoarea lor antioxidantă şi pentru reducerea inflamaţiilor din organism.

– contribuie la eliminarea metalelor grele. Plumbul şi mercurul sunt doar două dintre metalele care pot fi eliminate cu ajutorul detoxului care conține clorofilă.

– combate respiraţia urât mirositoare. Valoarea antiseptică care se conține în clorofilă, acţionează ca un deodorant natural şi elimină atât respiraţia urât mirositoare, cât și mirosul neplăcut al corpului. Magneziul, care se regăseşte din abundenţă în clorofilă, are efect alcalinizant, normalizând echilibrul acido-bazic.

– este ideală în refacerea mușchilor, pentru persoanele care fac efort fizic, datorită aceluiași magneziu care se conține în compoziţia clorofilei.

– curăţă ficatul de intoxicaţia cu medicamente sau cu alcool.

– întăreşte imunitatea. Clorofilina, un derivat din clorofilă, contribuie la creşterea numărului şi activității celulelor B şi T, care au un rol important în apărarea contra agenţilor infecţioşi.

– favorizează asimilarea vitaminelor şi mineralelor în organism.

– îmbunătăţeşte flora intestinală, ajutând la curăţarea colonului de toxine.

– ajută la transportarea oxigenului spre toate celulele şi ţesuturile corpului. Reduce drastic nivelul de colesterol din sange

Ce frunze folosim?

Orice frunză verde este sănătoasă, de aceea, pentru smoothie pot fi utilizate fără probleme frunzele sau tulpinile plantelor comestibile așa ca: pătrunjelul, leurda, spanacul, țelina, urzica salata, stevia, leușteanul, morcovul, ridichea sau păpădia, mlădițele verzi, de circa 8 cm înălțime de grâu, orz, ovăz sau lucernă etc. Este important de menționat că frunzele trebuiesc schimbate cât de des posibil din două motive: în primul rând pentru ca să nu ne obișnuim cu același gust și să reușim să încercăm și altele, iar în al doilea rând – pentru a preveni acumularea de oxalați, pe care fiecare frunză îi conține.

Bine de știut!

Cu cât verdele plantei folosite este mai intens, cu atât efectele sale vor fi mai puternice, deoarece culoarea intensă denotă un conţinut mai mare de clorofilă.

Oricare din aceste frunze se mărunțesc în blender, cu zeama de la o lămâie. Se adaugă câteva fructe pe care le aveți în casă, cel mai bine- fructe de sezon: mere, pere, banane, ananas, prune, căpșune, caise, piersici și smoothie-ul verde pregătit în condiții de casă este gata.

Încă un avantaj al smoothie-ului verde este că putem adăuga în el ceea ce copilul nu ar fi mâncat sub nici o formă – algele marine cum ar fi: spirulina, chlorella, maca, phytoplankton-ul, etc. În cazul în care doriți să savurați un veritabil green smoothie verde preparat de un specialist in nutriție, care știe să țină cont de particularitățile și gusturile individuale ale fiecăruia, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 079 77 55 11 sau să vă înregistrați aici http://detox.sanatateinverdeviu.md/

La fel, se poate găsi la Biorganic https://www.facebook.com/BIOrganic.Moldova/?fref=ts pe adresa str. M. Eminescu 39A, în trei formule distinctive:

Formula nr. 1. Imuno-modulator si energizant, recomandat in locul dejunului

Formula nr. 2. Detoxifiant al ficatului și al tractului digestiv, recomandat în loc de prânz

Formula nr. 3. Antiinflamator, recomandat în loc de cină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.