Când soțul merge la cumpărături….
Fie trebuie să mănânci 3-4 zile doar ciuperci… Fie le deshidratezi și îți ajung vrio 3-4 săptămâni în loc de aperitive, adaosuri de gust și savoare la salatele crude sau pe post de gustări sănătoase.
Mulțumesc Mihai Gavrilita pentru cumpărătură
Elena Gavrilita pentru sosul de roșii deshidratate, delicios cum nu am mai mâncat vreodată.
Acum gata cu glumele!
Răspunsuri la întrebări serioase:
– Cum le-ați preparat?
– Îmi puteți da rețetele la sosuri?
– Da! da! da!
După cum am promis vă ofer rețetele celor 3 sosuri cu care au fost umplute căciulițele ciupercilor:
Sosul nr. 1
vegeta „22 de plante”- 3 linguri generoase
usturoi – 3-4 căței
ulei extravirgin de măsline- 100 ml
sucul de la 1/2 lămâie
apă – 1/2 pahar
Sosul nr. 2
drojdie de bere inactivă – 3 linguri
usturoi – 3-4 căței
200 g – semințe de floarea soarelui hidratate aprox. 6 ore
sucul de la 1/2 lamâie
apă – 1 pahar
sare (neiodată) după gust
Sosul nr. 3 (Sosul Elenei :))
drojdie de bere inactivă – 3 linguri
usturoi – 3-4 căței
ulei extravirgin de măsline- 100ml
sucul de la 1/2 lamâie
apă – 2 pahare
roșii deshidratate – apr.50 grame
ardei roșu -1 bucată
Ciupercile au fost bine spălate, scoase piciorușele și umplute cu diferite sosuri. Se lasă la deshidrator la temperatura de 40 grade timp de 6-7 ore.
Să aveți grija de sănătatea Dumneavoastră. Este unicul lucru de care chiar puteți avea grijă!