Crucieferele au un conținut bogat de enzime, printre care glutationul și quinona, cu proprietatea de a elimina substanțele nocive din organism. Cruciferele reprezintă o sursă importantă de Vitamina C, betacaroten, acid folic, potasiu și fibre, cu un conținut caloric scăzut. În această categorie intră broccoli, conopida, varza etc.
Ingrediente:
Legume:
– 100 g broccoli
– 200 g conopidă
– 100 g varză albă
– 1/2 legătură de mărar
– 1/2 legătură ceapă verde
– 60 g quinoa.
Maioneză de caju:
– 100 g caju hidratat
– 10 g suc de lămâie
– 20 ml ulei de măsline
– 3 g sare
– 100 ml apă
– 10 g fulgi de ceapă uscată (opțional)
Mod de preparare:
Quinoa se pune la fiert într-un vas mic cu 200 ml de apă și puțină sare. După ce a fiert se lasă la răcit.
Broccoli și conopida se spală și se desfac în buchețele mici și se pun într-un vas. Varza se taie mărunt, la fel ceapa și mărarul. Toate legumele se pun într-un vas împreună cu quinoa.
Separat, toate ingredientele pentru smântână se vor procesa în blender, până când aceasta devine foarte fină.
Smântâna se toarnă peste legume, se amestecă bine, se mai adaugă sare și suc de lămâie dacă mai este necesar și se poate servi.
Rezistă la frigider maxim o zi.
Poftă bună!
Rețeta este inspirată de la Alina Alexandrov , din cartea de rețete De la Alina cu Dragoste.