Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Beneficiile smoothie-ului verde

Smoothie – este un cuvânt împrumutat din engleză și înseamna pasarea sau mixarea alimentelor întregi cu puțină apă sau suc. Se încadrează perfect în conceptul hranei integrale, concept promovat pe larg în ultimul timp de către nutriționiști. Sunt mai multe materiale în care se subliniază importanța consumului hranei integrale. Totul este important pentru corpul nostru: și coaja, și conținutul, și semințele. Nutrienții sunt extrași mult mai eficient și în cantități mult mai mari atunci când este folosit alimentul integral, iar fibra, la rândul său joacă un rol important pentru buna funcționare a intestinelor.

La fel fibra joacă și un rol de conservant al produsului, de aceea smoothie se poate consuma după ce a fost preparat chiar și a doua zi, iar dacă e ținut ermetic închis și la rece își păstrează proprietățile pe parcursul mai multor zile.

Băuturile pot fi realizate din combinații de plante și legume verzi, dar și din suplimente nutritive și vitaminizante instant, pudre organice.

Aceste băuturi oferă sistemului digestiv un fel de pauză de relaxare, ba chiar îl ajută să se detoxifice, repare sau să se vindece unde este cazul.

  1. Se digeră ușor – alimentele trecute prin blender vor fi mai ușor de digerat.
  2. Mai mulți nutrienți – când folosim blenderul, pereții celulari ai legumelor și fructelor sunt sparți, astfel că sunt eliberați și mai mulți nutrienți. Vitaminele, mineralele și aminoacizii sunt absorbite și utilizate de către organism. Beneficii maxime și absorbire rapidă.
  3. Efect antiinflamator – smoothie-urile verzi sunt bogate în compuși antiinflamatorii ce protejează organismul de îmbolnăviri.
  4. Bogate în antioxidanți – legumele, în special cele cu frunze verzi, sunt bogate în antioxidanți. Antioxidanții luptă împotriva radicalilor liberi. Cu ajutorul smoothie-urilor vei avea un organism mai sănătos.
  1. Beneficii pentru piele, păr și unghii

Smoothie-urile verzi fiind bogate în legume și fructe proaspete sunt pline de vitamine, lucru ce ajută la reducerea inflamațiilor și a acneei.

Cei care au introdus în alimentație aceste băuturi au declarat că au observat beneficiile la nivelul pielii, părului și unghiilor. Vitamina A prezentă în băuturile verzi are un rol important aupra sănătății pielii.

La urma urmei, frumusețea vine din interior! 
  1. Bogate în clorofilă – Smoothie verde este compus din frunze verzi 70% și alte ingrediente, listate mai jos, clorifila fiind de fapt ingredientul principal al acestui produs.Clorofila din frunze este cel mai puternic catalizator și este responsabilă de oxigenarea celulelor, fapt care le face rezistente la miile de lovituri zilnice din partea radicalilor liberi
  2. Pierde în greutate cu ajutorul smoothie-urilor

Mai puține alimente nesănătoase, fast-food, și gustări pline de calorii înseamnă un drum bun spre pierderea unor kilograme nedorite.

Legumele sunt sărace în calorii, dar au nutrienți. Astfel că orice gustare sănătoasă nu poate decît să ajute unei siluete. Smoothie-urile îți furnizează vitamine, minerale și fitonutrienți esențiali fără a te îngrășa.

Aceste smoothie-uri se prepară ușor, sunt versatile. Fiecare își poate adapta rețeta după preferințe.
Urmăriți mai jos una din cele mai simple rețete:
Smoothie trebuie consumat zilnic pe post de masa sănătoasă!