Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

Alina Alexandrov (Barbu) – bucătarul RAWmantic

Alina Alexandrov (Barbu) – bucătarul RAWmantic

Pe Alina Barbu am cunoscut-o acum câțiva ani la evenimentul ”Festivalul levănțicăi”, la care a venit împreună cu Alec Blenche, pentru o prezentare și o demonstrație culinară. Am fost privilegiați să îi avem oaspeți de onoare în casa noastră și am petrecut un timp extraordinar împreună. Un alt prilej la fel de special a fost participarea ei la cursul “ABC-ul alimentației vii” din aprilie 2016.  A venit pentru un schimb de experiență, dar a fost mult mai mult decât atât. Participanții la acel curs au fost niște norocoși care nici măcar nu au visat să aibă parte de o așa surpriză.

Ori de cîte ori o întîlnesc, indiferent de circumstanțe sau tematica discuțiilor, ea vorbește înaripată și cu patos despre ceea ce face- Măria Sa GĂTITUL.

SimplifiedART_pdv_078-e1484246871208

A devenit raw vegană în anul 2013, datorită lui Alec Blenche, care promovează acest mod de viață.

Alina dă culoare gustului și gust culori15338694_1200348176722085_4997955019546960268_nlor.

Este raw food chef certificat de peste 3 ani, fondatoarea primului restaurant raw vegan din Constanța si creatoarea conceptului “Pofta de Verde”. Organizează ateliere și cursuri de gătit raw vegan pentru pasionații de bucătăria vegană, susține traininguri și crează meniuri vegane pentru restaurantele care vor să abordeze și acest segment culinar. A participat la concursuri naționale și internaționale de gastronomie la secțiunea ”vegan” unde a obținut medalii de aur, argint și cupe. Este bucătar certificat în România, a absolvit 3 școli de bucătar (Bucătar, Bucătar șef, Bucătar vegetarian) și școala de “Raw Chef” de la Body Mind Institute Canada.

Alina are o mare experiență și pasiune pentru mâncarea sănătoasă și la invitația mea (Lucia Gavriliță) în urma mai multor solicitari din partea membrilor comunității ”Sănătate în Verde Viu”, revine curând în Chișinău pentru un șir de ateliere de gătit (demonstrație culinară) cu genericul „Gătitul e mai RAWmantic în doi”. Luna Februarie, declarată luna îndrăgostiților ne-am gândit că acest generic se potrivește  îndrăgostiților, dar și celor care iubesc veșnic 🙂 , nu doar pentru a lua masa împreună, ci și pentru a găti mâncarea împreună.

Informație despre eveniment și formularul de înregistrare îl găsiți aici: https://www.facebook.com/events/946232105477233
https://docs.google.com/forms/d/1SloIwMMkk1UsAuJqPzcRJUKfOM_yDp-wWQ5LUXojQ9U

În cadrul evenimentului „Gătitul e mai RAWmantic în doi” Alina va lansa și prima ei carte de rețete raw, pline de gust și viață – „De la Alina cu dragoste”carte alina

Rețete  raw vegane, pentru cei curioși, pot fi găsite și aici www.alinabarbu.ro.

”Pasionații de raw veganism vor avea ocazia să participe la un atelier de gătit interactiv pe care intenționez să îl organizez la Chișinău în februarie, 2017”- aceasta scria Alina într-un interviu din 2016.

Ei, uitați-vă că visul a devenit realitate și acum ea spune despre acest eveniment: „Este un atelier absolut raw și pentru că suntem în „Luna Dragostei”, va fi și RAWmantic… Dacă alegeți să veniți la acest atelier veți descoperi rețete și tehnici noi de gătit, veți reinterpreta preparatele clasice ale meselor de sărbători folosind ingrediente naturale, sănătoase și “vii”. Veți savura rețete raw delicioase și pline de nutrienți de care vă veți îndrăgosti. Vom pregăti cu multă dragoste într-o atmosferă RAWmantică!clatite

Ca de fiecare dată mă bucur când ajung la Chișinău. Tot timpul mă cuprinde așa un sentiment de “acasă”. Oamenii sunt foarte primitori și mă stimulează să revin iar și iar cu mare drag. Familia Gavriliță este absolut minunată. Sunt oameni calzi și buni cu povești impresionante. Mă simt profund recunoscătoare pentru că îi cunosc.

În loc de P. S. “Green is life!”

Acest mesaj a fost trimis direct din Constanța și abia de avem răbdare sa o reîntâlnim din nou pe draga noastră prietenă și persoană care ne inspira RAWmantizm prin bucatele pe care le gătește- Alina Alexandrov (Barbu).

Vă așteptăm cu drag!

Profitati de privilegiul de fi înregistrați în primii 20 de participanți, numărul de locuri disponibile pentru acest eveniment.

Cu respect Lucia Gavriliță

Evenimentul este organizat de SANATATE IN VERDE VIU în parteneriat cu Vivosemina, restaurantul Oliva și desigur Poftă de verde.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.