Lucia Gavrilita – Sănătate'n Verde Viu

14 beneficii în 14 zile de detoxifiere cu clorofilă (smoothie verde)  

“Clorofila, tămăduitoarea, este puternică şi totodată blândă distrugătoare pentru microbi, dar delicată faţă de ţesuturile rănite. Modul ei de acţiune rămâne încă un secret al naturii … o adevărată magie verde.” H. E. Kirschner, medic cercetător

Clorofila, sau cum mai este numită “sângele verde”, este o sursă importantă de viață, purificare, regenerare și vindecare a ființei umane. Secretul stă ascuns în pigmentul verde cunoscut pentru prevenirea diferitor boli și afecțiuni.

Astfel, un program de detoxifiere cu smoothie verde de 14 zile în care se conține și clorofilă, aduce minim 14 beneficii organismului:

1. combate cancerul. Clorofila este asemeni unui scut de protecţie în fața substanţelor cancerigene, a toxinelor și a particulelor poluante din atmosferă. La fel, blochează în interiorul organismului răspândirea substanţelor pro-cancerigene, responsabile de alterarea ADN-ul,

2. acţionează antiinflamator şi antioxidant, datorită vitaminelor A, C şi E, renumite pentru valoarea lor antioxidantă şi pentru reducerea inflamaţiilor din organism.

3. contribuie la eliminarea metalelor grele. Plumbul şi mercurul sunt doar două dintre metalele care pot fi eliminate cu ajutorul detoxului care conține clorofilă.

4. combate respiraţia urât mirositoare. Valoarea antiseptică care se conține în clorofilă, acţionează ca un deodorant natural şi elimină atât respiraţia urât mirositoare, cât și mirosul neplăcut al corpului. Magneziul, care se regăseşte din abundenţă în clorofilă, are efect alcalinizant, normalizând echilibrul acido-bazic.

5. este ideală în refacerea mușchilor, pentru persoanele care fac efort fizic, datorită aceluiași magneziu care se conține în compoziţia clorofilei.

6. curăţă ficatul de intoxicaţia cu medicamente sau cu alcool.

7. întăreşte imunitatea. Clorofilina, un derivat din clorofilă, contribuie la creşterea numărului şi activității celulelor B şi T, care au un rol important în apărarea contra agenţilor infecţioşi.

8. favorizează asimilarea vitaminelor şi mineralelor în organism.

9. îmbunătăţeşte flora intestinală, ajutând la curăţarea colonului de toxine.

10. ajută la transportarea oxigenului spre toate celulele şi ţesuturile corpului. Reduce semnificativ nivelul de colesterol din sânge.

11. este un constructor de sânge și este, de asemenea, eficientă împotriva anemiei care este cauzată de un deficit de globule roșii în organism.

12. stimulează enzimele anti-îmbătrânire și încurajează pielea sănătoasă și tânără. În plus, vitamin K prezentă în ea curăță și întinerește glandele suprarenale și îmbunătățește funcțiile suprarenale din organism.

13. are un efect calmant asupra nervilor și ajută la reducerea simptomelor de insomnie, iritabilitate nervoasă și oboseală generală a corpului.

14. menține raportul acid-alcalin. Consumul de alimente bogate în clorofilă ajută la echilibrarea raportului acid-alcalin în organism. Magneziul prezent în ea este un mineral foarte alcalin. Prin menținerea unei alcalinități corespunzătoare și a nivelului de oxigen în organism, aceasta împiedică dezvoltarea unui mediu înfloritor pentru creșterea agenților patogeni. Magneziul prezent în el joacă un rol vital în menținerea sănătății cardiovasculare, precum și funcționarea rinichilor, mușchilor, ficatului și creierului.

Ce frunze folosim?

Orice frunză verde este sănătoasă, de aceea, pentru smoothie pot fi utilizate fără probleme frunzele sau tulpinile plantelor comestibile așa ca: pătrunjelul, leurda, spanacul, țelina, urzica salata, stevia, leușteanul, morcovul, ridichea sau păpădia, mlădițele verzi, de circa 8 cm înălțime de grâu, orz, ovăz sau lucernă etc. Este important de menționat că frunzele trebuiesc schimbate cât de des posibil din două motive: în primul rând pentru ca să nu ne obișnuim cu același gust și să reușim să încercăm și altele, iar în al doilea rând – pentru a preveni acumularea de oxalați, pe care fiecare frunză îi conține.

Bine de știut!

Cu cât verdele plantei folosite este mai intens, cu atât efectele sale vor fi mai puternice, deoarece culoarea intensă denotă un conţinut mai mare de clorofilă.

Oricare din aceste frunze se mărunțesc în blender, cu zeama de la o lămâie. Se adaugă câteva fructe pe care le aveți în casă, cel mai bine – fructe de sezon: mere, pere, banane, ananas, prune, căpșune, caise, piersici și smoothie-ul verde pregătit în condiții de casă este gata.

Încă un avantaj al smoothie-ului verde este că putem adăuga în el ceea ce nu mâncăm sub nici o formă – algele marine cum ar fi: spirulina, chlorella etc. În cazul în care doriți să savurați un veritabil smoothie verde preparat de un specialist în nutriție, care știe să țină cont de particularitățile și gusturile individuale ale fiecăruia sau optați pentru un Program complex de detoxifiere cu smoothie verde, nu ezitați să ne contactați!

Sănătatea este o alegere, alege să fii sănătos!
Lucia Gavrilita, expert în nutriție vie, certificată internațional – 079 77 55 11